2024-10-07 04:00Pressmeddelande

If och Euro Accident vinnare i Förmedlarnas val 2024

Årets vinnare i Förmedlarnas val 2024 är nu utsedda. I år är det Euro Accident och If som tar hem segern i kategori Liv- respektive Sakförsäkring.

I över 10 år har Origo Group följt nöjdheten bland Sveriges försäkringsförmedlare gällande vad de tycker om samarbetet med de stora försäkringsbolagen. Totalt har över 350 telefonintervjuer inom Liv- och Sakförsäkringar genomförts för att bland annat ta reda på servicegrad, relationer med mäklarhus, uppfattning om produkter och erbjudanden samt image av de stora försäkringsbolagen.

Priset ”Förmedlarnas val” baseras på en sammanvägning av tre frågor; helhetsomdöme, förväntansbild och rekommendationsvilja. Inom Livförsäkringar vinner Euro Accident ”Förmedlarnas val” därför att de är det bolag som uppvisar starkast NPS-värde (Net Promoter Score) på 55 och helhetsindex på 82. Därutöver har Euro Accident det mest attraktiva erbjudandet inom risk-, privatvård och gruppförsäkring enligt förmedlarna.

Ett bolag utmärker sig inom kategori Liv är SPP som vinner 2 delkategorier; ”Enkelt samarbete” och ”Hållbarhet / samhällsansvar”. Skandia tar hem vinsten i delkategorin ”Proaktivitet” och Länsförsäkringar tar hem vinsten i delkategorin ”Servicekvalitet”. Futur positionerar sig som vinnare inom delkategorierna ”Innovation” och ”Produktutbud”.

Inom Sakförsäkringar är det if som hamnar i år vinner priset ”Förmedlarnas val” och är även vinnare av hela 4 delkategorier! If ligger i topp på delkategorierna ”Enkelt samarbete”, ”Produktutbud”, ”Servicekvalitet” och ”Skadereglering”.

Länsförsäkringar utmärker sig inom Sakförsäkringar genom att ta hem vinsten i delkategorin ”Hållbarhet / samhällsansvar” och är det enda bolaget som är aktivt inom både Liv- och Sakförsäkringar. Protector är vinnare inom delkategorin ”Innovation” inom sakförsäkringar.


Om Origo Group

Origo Group är ett av landets ledande insikts- och undersökningsföretag. Hos oss arbetar cirka 90 medarbetare och vi finns i Stockholm, Linköping och Göteborg. 


Kontaktpersoner

Karin Hedelin-Lundén
Bank- & Försäkring
Karin Hedelin-Lundén