2022-10-10 07:12Pressmeddelande

Dina Försäkringar och Euro Accident - vinnare i Förmedlarnas val 2022

Årets vinnare i Förmedlarnas val 2022 är nu utsedda och precis som tidigare år försvarar Euro Accident förstaplatsen i kategorin Livförsäkring. Kategorins uppstickare, SPP, tar hem andraplatsen. Inom Sakförsäkring vinner Dina Försäkringar - If placerar sig hack i häl med priser för bland annat smidigt samarbete och hög servicekvalitet.

I över 10 år har Origo Group följt nöjdheten bland Sveriges försäkringsförmedlare gällande vad de tycker om samarbetet med de stora försäkringsbolagen. Totalt har 346 telefonintervjuer inom liv- och sakförsäkringar genomförts för att bland annat ta reda på servicegrad, relationer med mäklarhus och konkurrenskraftiga avgifter.

Inom Livförsäkring finns det två riktiga vinnare. Euro Accident vinner ”Förmedlarnas val” då de är starkast inom särskilda produkterbjudanden. Priset ”Förmedlarnas val” baseras på en sammanvägning av tre frågor; helhetsomdöme, förväntansbild och rekommendationsvilja. Euro Accident vinner därför att de är det bolag som uppvisar starkast NPS-värde (Net Promoter Score) med siffran 56, som är ett av de högsta värdena som vi har sett i vår referensbas sedan 2006 då vi började mäta NPS.

Det andra bolaget som utmärker sig rejält inom Livförsäkring är SPP Pension & Försäkring som uppvisar starka förbättringar inom flera områden. De har både blivit bättre på att erbjuda högklassig service samt utvecklat samarbetet med förmedlarna i högre utsträckning än övriga bolag. SPP tar hem vinsten i delkategorierna ”Enkelt samarbete”, ”Hållbarhet” samt ”Det mest innovativa bolaget”.

Sist men inte minst koras en ny vinnare inom Sakförsäkring. Dina Försäkringar hamnar i toppskiktet i flera kategorier och hamnar överst på pallplatsen i ”Förmedlarnas val”. Försäkringsbolaget har gjort avsevärda förbättringar, jämfört med tidigare år, inom delkategorierna ”Servicekvalitet”, ”Skadereglering” samt ”Enkelt samarbete”. If, som de senare åren vunnit förmedlarnas val inom Sakförsäkring placerar sig återigen högt och tar hem priser i delkategorierna ”Produktutbud”, ”Enkelt samarbete”, ”Servicekvalitet” och ”Skadereglering”.


Om Origo Group

Origo Group bildades i augusti 2017 och har sin bakgrund i bolagen CMA Research, Markör Marknad & Kommunikation, Scandinfo Marketing Research, MIND Research, GreatRate och Investigo. Tillsammans är vi ett av Sveriges ledande insikts- och undersökningsföretag med cirka 90 medarbetare i Göteborg, Linköping och Stockholm.


Kontaktpersoner

Sam Gharakhani
Projektledare
Sam Gharakhani
Karin Hedelin-Lundén
Bank- & Försäkring
Karin Hedelin-Lundén